Mii de copii din România îndură chiar astăzi foamea, frigul și incertitudinea. Școala este locul unde le este cald și se simt în siguranță. Împreună le răspundem cu suflet!


Abandonul școlar este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă educația în țara noastră, iar principala sa cauză este sărăcia. Fondul Special pentru Copii ajută copii din toata țara, din mediul rural sau urban, care au nevoie de sprijin pentru a putea să meargă la școală. Scopul nostru este să ne asigurăm că acești copii nu renunță la școală, nu își pierd încrederea din cauza mediului din care provin și se integrează cu succes în comunitate. Ajutorul pe care îl acordam  urmărește  efectele pozitive pe termen lung în viața copilului.

fetitaIoan, Mădălina, Adrian și Teodora sunt patru suflete care își țin de cald unul altuia. Mereu în căutarea unui acoperiş deasupra capului, pentru ei ziua de mâine este o continuă provocare. Locuința lor de astăzi este o cameră înghesuită, fără toaletă, pe holul unei clădiri friguroase. În urmă cu trei ani, mama a ales o altă viață, departe de ei. Copleșit de greutăți și temeri, Ioan, tatăl, le împarte copiilor timpul, dragostea și grija lui. Muncește ca zugrav cu ziua, îi duce la școală pentru că știe că doar învățătura îi va scoate copiii din sărăcie. Copiii sunt recunoscători pentru puţinul pe care-l au și mai ales pentru că sunt încă împreună. Înfrigurați și înfometați, cu teama de a nu fi acceptați, se trezesc în zori și merg mai mult de o oră ca să ajungă în clasă. Școala este locul unde le este cald și se simt în siguranță.

Va rugăm să folosiți 20% din impozitul pe profit pentru a ajuta urgent acești copii și peste 1000 de cazuri la fel de grave. Ajutorul dumneavoastră este foarte important pentru ca ei să continue școala. Ca persoană juridică, sponsorizarea este deductibilă din impozitul companiei.

Contact


CP 12 - 327, sector 1, Bucuresti

( 00 40 31) 405 55 54

Cont: RO77 BACX 0000 0001 2931 2250
Unicredit Bank
CUI: 10981730