Peste 4000 de bătrâni care se zbat în singurătate și înfruntă fără ajutor situații dificile de viață ne solicită un sprijin urgent.
Noi suntem vocea care le răspunde, îi alină și îi ajută.
Vă rugăm să le răspundeți cu suflet alături de noi!


Povestea doamnei Florea

Acum ești bine, ai o viață normală, o familie mare, un cămin, te bucuri de siguranța zilei de mâine. Dar, când totul dispare fulgerător, ajungi să îți trăiești bătrânețea în singurătate și în nesiguranța unui ghetou. Calvarul doamnei Florea a început cu pierderea soțului, apoi, în doar câteva luni, s-au dus și doi dintre copii. Când ești forțat să îți părăsești casa și întregul tău univers devine o încăpere de 15 mp, nu ai loc decât pentru câteva lucruri esențiale. Cu toate acestea, în amintirea singurei sale fiice, care iubea Crăciunul, camera minusculă în care ne primește are din loc în loc podoabe, un contrast puternic cu restul încăperii și cu anotimpul. Pe ușa de la baie se vede un înger decupat din carton, care o veghează în fiecare zi, oferindu-i mai mult decât spiritul Sărbătorilor: certitudinea că a fost odată mama unei fete.

Le suntem aproape persoanelor vârstnice cu diverse tipuri de ajutor, prin proiecte proprii și rețeaua de parteneri. Acționăm și ajutăm cazurile cele mai urgente sau grave, astfel:

  • Răspundem prompt solicitărilor adresate de vârstnici și găsim resurse sau soluții pentru problemele lor
  • Facilităm accesul la servicii de suport pentru seniori, precum îngrijire sau sprijin practic la domiciliu
  • Oferim consiliere psihologică și sprijin emoțional seniorilor cu depresii sau anxietate, prin specialiști și voluntari
  • Alinăm singurătatea vârstnicilor care nu au un cerc social sau un interlocutor
  • Ajutăm material, prin produse sau tichete sociale, vârstnicii aflați în cele mai dificile situații de viață
  • Îi încurajăm pe cei în putere să redevină activi și să se implice ca voluntari pentru copiii de la centre
  • Oferim susținere și dotări pentru îngrijitorii la domiciliu și asistenții sociali din comunități
  • Susținem ONG-uri sau rețele de voluntari pentru a livra acasă medicamente sau cumpărături
  • Dăruim spiritul Sărbătorilor prin meniuri la domiciliu sau alte acțiuni frumoase

Cu o experiență de 33 de ani în domeniul social, Fundația Regală Margareta a României este una dintre puținele organizații non-guvernamentale care derulează programe dedicate seniorilor din România. De-a lungul timpului, am creat diverse soluții menite să îmbunătățească viețile acestora, să aline singurătatea, să prevină izolarea socială, ori să creeze oportunități pentru o viață activă. Programele și campaniile Fundației, precum rețeaua Pentru Seniorii Noștri, Fondul pentru Vârstnici, Centrele Generații, Telefonul Vârstnicului, Conferința Bune Practici pentru o Bătrânețe Frumoasă, au redat demnitatea și speranța la vârsta a III-a.

Contact


CP 12 - 327, sector 1, Bucuresti

( 00 40 31) 405 55 54

Cont: RO77 BACX 0000 0001 2931 2250
Unicredit Bank
CUI: 10981730